Kelderman en van Noort

ARCHIEF

Kelderman en van Noort

Loudbird

1-09-2018 t/m 1-09-2018

Zaterdag 1 september organiseren onze nieuwe overburen, samen met KEVN: LOUDBIRD. Een gratis festival met muziek, tattoo’s, kunst, pizza, barbecue & beer.


Line-up: An Evening With Knives (speciale EP release show), Metal Attack, Björn van der Doelen, Sheverine & DJ Rob'a'Billy.

Zaterdag 1 september vanaf 13 uur.

Een samenwerking van boekingsburo Loud Noise, tattooshop Free Bird, pizza-koning La Vita Bella & cultuurhuis KEVN.

Facebook event: www.facebook.com/events/419531661874709/

 

Kelderman en van Noort

Buutvrij

7-07-2018 t/m 8-07-2018

KEVN zegt BUUTVRIJ. Voor de hele pot een fijn klein plein festival met muziek (Dave Mochilero, Discos Horizontes, Jamaican Jukebox), tweedehandsmarkt, kinderspel, exotische keuken, ijskoud bier en zomerse limonade. 
 
Zaterdag 7 juli vanaf 14.00 uur.
Gratis entree.
 
Facebook event: https://www.facebook.com/events/1305000376300180/
 
Kelderman & Van Noort staat nu nog in de steigers – in september gaan de deuren open. Dit zomerfestival is het eerste event op de nieuwe locatie aan de Galileïstraat in Eindhoven.

Kelderman en van Noort

Agenda

1-03-2018 t/m 1-09-2018

Daten met KEVN? Dit staat al op de planning. Meer volgt snel.
 
April Studio’s te huur
Juni Zomerfestival (try-out) 
September Officiële opening
Oktober Dutch Design Week

Kelderman en van Noort

kevn is tijdelijk gesloten

1-01-2017 t/m 1-10-2017

Kelderman en van Noort is gesloten. Het NRE terrein wordt gesaneerd en verder ontwikkeld. 
 
We zijn druk bezig met nieuwe plannen en een nieuwe locatie. We zullen op onze Facebookpagina en uiteraard onze website aankondingen wanneer we meer duidelijkheid hebben.
 
Groet van KEVN

Kelderman en van Noort

Beyond the naked eye

22-10-2016 t/m 13-11-2016

 
Het vangen van de verborgen schoonheid van onze omgeving. Tijdens de Dutch Design Week 2016 presenteren curators Woes van Haaften en Roosje van Donselaar de ’Voorbij Het Blote Oog' expositie en het Post Modern initiatief bij Kelderman en Van Noort.
 
VOORBIJ HET BLOTE OOG
Sinds jaar en dag kent de mens een onuitputtelijke drang om de wereld in kaart te brengen, te meten, te documenteren, te analyseren, na te bootsen en zelfs naar de hand te zetten. Nog maar weinig lijkt onontdekt, zeker nu iedereen de tools in handen heeft om de wereld vast te leggen en te delen. Daardoor gaan kunstenaars en ontwerpers op zoek naar andere manieren om grip te krijgen op hun omgeving; zij onderzoeken steeds meer de verborgen lagen voorbij het, met het blote oog, waarneembare.
Op de ‘Voorbij het blote oog’ expositie tonen diverse kunstenaars en ontwerpers ieder hun eigen manier om de wereld te vangen. Om nieuwe inzichten over hun omgeving te verzamelen en die vervolgens visueel te vertalen, hebben deze makers hun eigen werkmethodes ontwikkeld. Vaak beroepen zij zich op bestaande technieken en zetten zij deze naar de hand.
‘Voorbij het blote oog’ toont aan de hand van gefixeerde momenten de verborgen kwaliteiten van de wereld om ons heen.
 
Deelnemers: Jólan van der Wiel × Benthem Crouwel Architects, Jannemarein Renout, Sacha van den Haak & Felix van Dam, Stefan Peters en Annesas Appel.
 
POST MODERN
Post Modern presenteert een groeiende collectie kunstwerken op ansichtkaart formaat (A6), ontworpen door bekende kunstenaars en designers. Elke kaart is exclusief gemaakt voor Post Modern.
 
Deelnemers: Sander Wassink, Jesse Howard, Vera de Pont, Wayne Horse, Job van den Berg, Zoro Feigl, Martina Lasinger, Lex Pott, Tijs Gilde, Roos Gomperts, Niek Pulles, Floris Hovers, David Derksen en vele anderen.
http://www.post-modern.org/
 

Curator: Woes van Haaften & Roosje van Donselaar

 

MEER INFO

http://www.ddw.nl/evenement/847

 

 

 

Kelderman en van Noort

Hallo Cultuur 2016

4-09-2016 t/m 5-09-2016

Op zondag 4 september 2016 beleeft Eindhoven de negende editie van Hallo Cultuur! – de collectieve open dag van cultureel Eindhoven. Op veel locaties in de stad genieten bezoekers van de kunst en cultuur die de stad te bieden heeft. Gratis!

 
Hallo Cultuur! is een event van Uit in Eindhoven en de gezamenlijke Eindhovense kunst- en cultuurorganisaties en is bedoeld om een breed publiek uit Eindhoven en omgeving kennis te laten maken met het cultuuraanbod van seizoen 2016/2017. Met muziek, film, theater, dans, exposities, walks & talks geven de kunst- en cultuurhuizen volwassenen en kinderen nu eens een kijkje áchter de coulissen en presenteren ze de highlights van het nieuwe seizoen. Laagdrempelig en taalonafhankelijk. En: gratis!
 
Meer informataie vind je op: www.hallocultuur.nl

Kelderman en van Noort

De geillustreerde versie

2-09-2016 t/m 16-10-2016

Een bonte verzameling aan werk van illustratoren afkomstig uit Nederland en België. Een mix van o.a. zeefdrukken, objecten, t-shirt graphics en tekeningen. Met werk van:

LOTTE DIRKS - www.greenhouseprints.com
JACCO BUNT - www.cargocollective.com/Bunt
FATHER FUTUREBACK - www.fatherfutureback.com
RALF VAN DE KERKHOF - www.instagram.com/resuk
ROYA HAMBURGER - www.royahamburger.net
LIZER VAN HATTEM - www.lizervanhattem.com
KIM HUNNERSEN - www.helemaalkim.com
NASBAMI - www.nasbami.com
NEAREST NEIGHBOUR - www.nearest-neighbour.com
QUINCY RENON - www.kwills.com
CHRIS VERSTEEG - www.projektc.nl

OPENING
vrijdag 2 September vanaf 20 uur
Muziek: DEEJAY DEES - 
www.mixcloud.com/deejaydees/


EXPOSITIE
2 September t/m 16 Oktober 2016

FACEBOOK EVENT
www.facebook.com/events/1833922090153477/

 

Kelderman en van Noort

vier op een rij

5-08-2016 t/m 8-08-2016

VRIJDAG 5 AUG

DJ Jiovannie (italo & house)
20.00 - 02.00 h / Free entrance

ZATERDAG 6 AUG

Just Dance / "Djs under the tree" presents a special line-up covering music from House to techno in its broadest and purest form.

Artists info:

☐ just Pete (Club der Visionaere "official")
☐ Point Jay (KruxAmsterdam)
☐ Minidell (Minimal Eindhoven, Awakenings)
☐ Tommie Frencken (KADER)
☐ Dimitrij Vinciguerra (4Plae Records)

Gratis entree!

Dinner can be served if you pre-order at the event venue (K) (040 845 35 59) a BBQ dish for 8,5 e /24 hour before event day. Small free "hapjes" are aslo provided for the dancing crowd.

 

ZONDAG 7 AUG
 

Psst... Live muziek!

C-Funk 14.00u - 16.00u
SueMe 17:00u - 18:00u
F*cking flowers 19.00u - 21.00u

MAANDAG 8 AUG

DJ Durian (hiphop & reggea & ..)
20.00 - 02.00 h / Free entrance

* Every day Friet van Piet

Kelderman en van Noort

The Synesthetic Dinner

20-07-2016 t/m 21-07-2016

Synesthesie is een van de meest interesante en wonderbaarlijke neurologische fenomenen waarbij de zintuigen aan elkaar gelinkt zijn, waardoor men bijvoorbeeld kleuren ervaart bij het horen van muziek, smaken proeft bij het horen van woorden en cijfers en letters in specifieke kleuren zien. Ook al is bij iedereen deze aandoening een beetje ontwikkeld, vooral in de eerste 4 maanden van ons leven, alleen 1 gelukkige uit 200 beleeft dergelijke ervaringen nog tijdens zijn volwassen leven. In ons laboratorium bieden wij jou de kans om te beleven hoe het is om synesthetisch te zijn, door het stimuleren van de zintuigen, zonder leeftijdslimiet. We zullen kleurrijke en smakelijke gerechten koppelen met geluiden, geuren & kleuren. Aan deze tafel, voedt het diner al jouw zintuigen.
 
ALLE NODIGE INFO VIND JE OP HET FACEBOOK EVENT
www.facebook.com/events/HETSYNESTHETISCHDINER/.. 
 
'THE SYNESTHETIC DINNER' IS ONDERDEEL VAN
Watch It / Eat It / Drink It
www.facebook.com/Watchiteatitdrinkit
 
LOCATIE
Kelderman en van Noort
Nachtegaallaan 13a
5613 CM / Eindhoven, NRE-terrein

Kelderman en van Noort

ION / ruwe data / bier en brood

15-07-2016 t/m 28-08-2016

Verbeeldingen van helden en antihelden, weerzinwekkende stedelijke landschappen, gemanipuleerde figuren en een ode aan oude reclame uitingen die voortvloeien uit een fascinatie voor verwaarlozing en ouderdom. Treed binnen in een geladen parallelle wereld vol imperfectie en desillusies met installaties, licht, zeefdrukken, wandsculpturen en een weerzinwekkend wheel of fortune.

Tijdens ION strijken drie kunstenaars neer in Kelderman en van Noort en maken hun primeur Eindhoven. De opening vindt plaats op vrijdag 15 juli vanaf 20.00 uur.

STUDIO RUWEDATA
Thijs Kelder is een Rotterdamse kunstenaar en is tevens grafisch ontwerper onder de naam Studio Ruwedata. Hij werkt op de scheidingslijn van vormgeving, typografie en beeldende kunst. Met zijn roots in de underground en de sticker cultuur heeft hij bekendheid gekregen met zijn opvallende zwart/wit ontwerpen.

www.studioruwedata.nl

BIER EN BROOD
Jelmer Noordeman en Koen Harmsma (Bier en Brood) ontmantelen onze steden, machines en organismen en gebruiken de rauwe bestanddelen in hun werk. 
Een samenspel tussen machinaal strakke en levende organische elementen, die elkaar aanvullen of juist afstoten. De knarsende tandwielen van het vleselijke bestaan worden blootgelegd in veelal zwart-wit werk, waarin strakke minutieuze details en grotere vloeiende vormen dystopisch dansen.

www.bierenbrood.nl

EXPOSITIE 
Periode: 15 juli t/m 28 augustus 2016. 
Geopent op donderdag t/m dinsdag van 13 tot 20 uur en op zondag vanaf 14 uur.

LOCATIE
Kelderman en van Noort
Nachtegaallaan 13a
5613 CM Eindhoven
NRE-terrein, gebouw 2

MEER INFO
www.facebook.com/events/513411225520412/
www.studioruwedata.nl
www.bierenbrood.nl

Kelderman en van Noort

Arty Farty Solar pre party

29-05-2016 t/m 29-05-2016

Op Solar Weekend - dat plaatsvindt van 4 tot en met 7 augustus - moeten we nog even wachten. Maar voor hen die - net als wij - niet meer kunnen wachten is er nu de ArtyFarty Solar PreParty! Niet één, niet twee, maar gewoon drie moddervette preparty’s op drie moddervette locaties. Yes! Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven zijn het laatste weekend van mei het epicentrum voor liefhebbers van Solar.

Er zijn slechts 250 kaarten in de voorverkoop dus haast je vooral niet met dit mooie weer.
PRIJS: 5 Euro
󾠇TICKETS HIER: http://tiny.cc/solar-preparty

Op de hoogte blijf je via: https://www.facebook.com/events/1522687504706484/?active_tab=highlights
 

Kelderman en van Noort

Brakke Boeken

20-05-2016 t/m 12-06-2016

31 Deelnemers presenteren beeldverhalen en bijzonderen boeken, copy-zines en handgemaakte exemplaren op divers formaat. Een nonverbale presentatie van het geschreven woord.

De opening is op zondag 22 mei vanaf 14 uur en is te bezichtigen tot en met zondag 12 juni 2016

Met werk van:

Simon Benson ( GB )
Marie Thérèse de Clercq ( B )
Carina van der Walt (ZA / NL)
Erik de Smedt (B)
Willy Martin (B)
Dirk Blockeel (B)
Harry van Doveren (NL)
Kine Brettschreider (NL)
Henny GM Overbeek ( NL )
Cathelijn van Goor ( NL )
Sjoerd van Lankveld ( NL )
Bert Scholten ( NL )
Mo Swillens en Machiel Swillens (NL )
Les motards pèlerins ( B )
Alvin van de Ven ( NL )
Kyra Fooy ( NL )
Chantal Rens ( NL )
Frank Malcorps en Hester Vermeer ( NL )
Bhv-editions ( F )
Manor Grunewald ( B )
Kri ( Oostenrijk)
Laura Nieuwenhuis ( NL )
Daphne ter Wee ( NL )
Zeepblind collectief ( NL )
Set Lisseteh ( NL )
Albijn Gravelijn ( NL )
Jos Koomen ( NL )
Marja Vink ( NL )
Paul Segers ( NL )
Michiel ten Bokum ( NL )
Aldo van den Broek ( NL )
Frank van Ansem ( NL )

Meer op Facebook:

https://www.facebook.com/events/1730110747236823/

Kelderman en van Noort

Watch it / Eat it / Drink it #7

11-05-2016 t/m 11-05-2016

Een culinaire filmavond midden in galerie Kelderman en van Noort. We draaien bekende maar vooral minder bekende films en serveren daarbij een cocktail en verschillende aperatiefjes. De cocktail en het menu wordt speciaal voor deze avond samengesteld en we halen onze inspiratie uit de film.
Dus Watch it = Eat it & Drink it, yeah!!!

Programma:

19:30 - 20:00 ~ Aankomst, kaartje kopen, cocktailtje krijgen, plasje plegen, stoeltje kiezen.

20:00 - 22:00 ~ De film gaat draaien, tewijl jij aan je cocktailtje nipt worden de verschillende gerechtjes je aangedragen.

22:00 - 0:00? ~ Gezellig nakletsen, drankje doen en een beetje tipsy naar huis. ;-)

Entree: 15,- euro incl. Film, cocktail & aperatiefjes

* We hebben maar 25 zitplaatsen dus reserveren is een goed idee! Dit kan je doen door even via Facebook een berichtje naar de organisatie te sturen, of een mailtje te sturen naar katinka@keldermanenvannoort.nl

Kelderman en van Noort

je willem

27-04-2016 t/m 28-04-2016

Ik Willem, jij Willem kortom iedereen Willem, een ouderwets gezellig feestje op Koningsdag.

Scattered Lights, Nick LeBeat, Sjefke de Kok, Joris Groener Gras, Fucking Flowers, Kenji, Erik Vermeulen bouwt, Sieds kookt, Frites van Piet, Colonial Alejandro en meer!

Locatie: NRE terrein Eindhoven. Meer info op Facebook:

www.facebook.com/events/1153345891377061/

Kelderman en van Noort

Erik Vermeulen 'Everyday tension'

15-04-2016 t/m 15-05-2016

Start werkperiode 15 april 2016
Opening zondag 1 mei, vanaf 13 uur
Expositie te bewonderen tot en met 15 mei
 
 
Angstpolitiek, spektakel-nieuws en de nieuwe internet sensatie. Erik Vermeulen gebruikt tekeningen, grafisch werk en assemblages als beeldspraak voor de chaotische onophoudelijke stroom informatie. De ongebreidelde media die de contouren vormen van onze hedendaagse samenleving. De beelden die zich hieruit manifesteren staan voor rustpunten, als het vinden van een balans in de chaos. 
 
 "Everyday Tension” door Erik Vermeulen
 

 

Kelderman en van Noort

Collagistas Festival

1-04-2016 t/m 10-04-2016

COLLAGISTAS FESTIVAL #3, EINDHOVEN (NL)

 

De 3e editie van het internationale Collagistas Festival vind plaats bij Kelderman en van Noort in Eindhoven, Nederland. De opening is op vrijdag 01 april om 20:00 uur. De expositie eindigt op 10 april 2016.

 

Het Collagistas Festival is een jaarlijkse viering van collagekunst in al zijn glorie! Na de eerste editite in Berlijn / DE, de tweede in Thessaloniki / GR  laten deze editie 50 geselecteerde kunstenaars uit de hele wereld hun werken zien in Eindhoven! Veel van hen zijn aanwezig om de speciaal rondom het thema 'No Joke'  gemaakte collages te presenteren. Waaronder een collage-installatie, 3d werk, een randprogramma met workshops, optredens van dj´s en meer. Bekijk collagistas.com voor meer informatie. 

 

Het Collagistas Festival is georganiseerd door Rob Benders (NL) van kunstplatform ´Regentag´ (regentag.nl), (robbenders.com) en ´Lane´ (GR) (lanecollage.gr).

 

PROGRAMMA COLLAGISTAS

 

Vr. 01/04 20:00-00:00 Opening Collagistas Festival #3 with DJ’s. 
Za. 02/04 17:00-00:00 DJ Sjefke De Kok. 
Zo. 03/04 13:30-16:00 Workshop collage, installation by Chris Rutter & Evelyn Bennett (UK). 
Wo 06/04 19:30-00:00 Movie ‘I’m Not there’  Watch it / Eat it / Drink it (€ 15,- incl. food and cocktail)
Do. 07/04 13:30-15:30 Workshop ‘What´s Going On In April 2016’ by Tinca Veerman 
Vr. 08/04 09:30-12:00 Workshop ‘Collage in DaDa’ by Rob Benders inside CKE Eindhoven. 
Vr. 08/04 13:00-13:45 Guided tour for the participants of the workshop by Rob Benders. 
Vr. 08/04 17:00-00:00 RotiBabi Showroom. 
Za. 09/04 13:30-16:00 Workshop ‘Collage Wall Design’ by Miranda van der Zandt. 
Za. 09/04 17:00-22:00 DJ’s VNIL ft. Radio Regentag. 
Zo. 10/04 13:30-16:00 Workshop collage kids’ ages 8 Rob Benders.

 

MEER INFO OP FACEBOOK

https://www.facebook.com/events/1553678948289320/

Kelderman en van Noort

ROTIBABI invites VLADIMIR IVKOVIC (OFFEN MUSIC)

25-03-2016 t/m 26-03-2016

VLADIMIR IVKOVIC ALL NIGHT LONG

Vladimir Ivkovic is known to pepper his deejay sets with challenging music. Listen to him spin and you'll find yourself dancing to angular, dissonant records. It's a style he's honed at Düsseldorf's Salon des Amateurs, where he's held a longstanding residency, and his home city of Belgrade, where he has a cult following.

LOCATION 
Kelderman en van Noort, Nachtegaallaan 13a, Eindhoven
10 minute walk from Eindhoven Central Station, close to the Effenaar! 

FRIDAY MARCH 25
START: 6 PM
END: LATE

LIMITED TICKETS AVAILABLE (€5,-)
(www.rotibabi.biz - You Are Here Conceptstore - Z-BAR Design Academy)

Always at KEVN: an ever-changing and surprising menu for about a tenner. 
www.keldermanenvannoort.nl/?p=restaurant

Kelderman en van Noort

Watch it / Eat it / Drink it #5

16-03-2016 t/m 17-03-2016

Een culinaire filmavond midden in galerie Kelderman en van Noort. We draaien bekende maar vooral minder bekende films en serveren daarbij een cocktail en verschillende aperatiefjes. De cocktail en het menu wordt speciaal voor deze avond samengesteld en we halen onze inspiratie uit de film.
Dus Watch it = Eat it & Drink it, yeah!!!

Programma:

19:30 - 20:00 ~ Aankomst, kaartje kopen, cocktailtje krijgen, plasje plegen, stoeltje kiezen.

20:00 - 22:00 ~ De film gaat draaien, tewijl jij aan je cocktailtje nipt worden de verschillende gerechtjes je aangedragen.

22:00 - 0:00? ~ Gezellig nakletsen, drankje doen en een beetje tipsy naar huis. ;-)

Entree: 15,- euro incl. Film, cocktail & aperatiefjes

* We hebben maar 25 zitplaatsen dus reserveren is een goed idee! Dit kan je doen door even via Facebook een berichtje naar de organisatie te sturen, of een mailtje te sturen naar katinka@keldermanenvannoort.nl

Kelderman en van Noort

Roti Babi Showroom Launch

26-02-2016 t/m 27-02-2016

Rotibabi is an independent vinyl specialist based in the city of Eindhoven, The Netherlands. Curated by Ron van de Kerkhof & Jasper Kersten.
 
The shop is located at Kelderman en van Noort which is also our main collaborative partner. Together we will continuously develop projects, events and exhibitions around the fields of visual arts and sounds.
 
Every friday we host an event, focussed on the community surrounding both cultures, showcasing our vision and ideas.
 
Keep an eye out on : www.rotibabi.biz or visit our showroom.
 
MORE INFO ON FACEBOOK
 
https://www.facebook.com/events/1571124989845064/
 
https://www.facebook.com/rotibabi/

Kelderman en van Noort

Watch it / Eat it / Drink it #4

17-02-2016 t/m 18-02-2016

Een culinaire filmavond midden in galerie Kelderman en van Noort. We draaien bekende maar vooral minder bekende films en serveren daarbij een cocktail en verschillende aperatiefjes. De cocktail en het menu wordt speciaal voor deze avond samengesteld en we halen onze inspiratie uit de film.
Dus Watch it = Eat it & Drink it, yeah!!!
 
PROGRAMMA WOENSDAG 17 FEB
 
19:30 - 20:00 ~ Aankomst, kaartje kopen, cocktailtje krijgen, plasje plegen, stoeltje kiezen.
 
20:00 - 22:00 ~ De film gaat draaien, tewijl jij aan je cocktailtje nipt worden de verschillende gerechtjes je aangedragen.
 
22:00 - 0:00? ~ Meer happiness time aan de bar, gezellig nakletsen, drankje doen en een beetje tipsy naar huis.
 
Entree: 15,- euro incl. Film, cocktail & aperatiefjes
 
* We hebben maar 25 zitplaatsen dus reserveren is een goed idee! Dit kan je doen door even via Facebook een berichtje naar de organisatie te sturen, of een mailtje te sturen naar katinka@keldermanenvannoort.nl
 
Facebook page: www.facebook.com/Watchiteatitdrinkit/

Kelderman en van Noort

A0 Bound Freedom #4

12-02-2016 t/m 20-03-2016

Tijdens de expositie Bound Freedom #4 presenteren 13 illustratoren en grafisch ontwerpers hun werk. Hierbij zijn ze thematisch helemaal vrij, er is slechts één restrictie, het formaat, namelijk A0.
 
MET WERK VAN
 
Charlotte Dumortier
www.pixelpanda.be
Danijel Cecelja
www.danijelcecelja.com
Daphne van den Heuvel
www.daphnevandenheuvel.nl
Detlet
www.detlet.com
Derde Divisie
www.derdedivisie.nl
Elzeline Kooy
www.elzelinekooy.nl
Graphic Surgery
www.graphicsurgery.nl
Lobke van Aar
www.lobkevanaar.nl

Nacor Martina
www.nacormartina.com
Tarek Beshta
www.tarekbeshta.tumblr.com
Tellas
www.tellas.org
Vonik
www.vonik.eu
Xaviera Altena 
www.xavieraaltena.com
 
OPENINING EXPO
Vrijdag 12 februari vanaf 20.00 uur met DJ DEES. 
 
MEER INFO OP FACEBOOK
https://www.facebook.com/events/584728931678438/
 

Kelderman en van Noort

Watch It / Eat It / Drink It #3

27-01-2016 t/m 28-01-2016

Een culinaire filmavond midden in galerie Kelderman en van Noort! We draaien bekende maar vooral minder bekende films en serveren daarbij een cocktail en verschillende aperatiefjes. De cocktail en het menu wordt speciaal voor deze avond samengesteld en we halen onze inspiratie uit de film. 
Dus Watch it = Eat it & Drink it, yeah!!! 
 
WOENSDAG 27 JANUARI
 
19:30 - 20:00 ~ Aankomst, kaartje kopen, cocktailtje krijgen, plasje plegen, stoeltje kiezen.
20:00 - 22:00 ~ Film gaat draaien, tewijl jij aan je cocktailtje nipt worden de verschillende gerechtjes je aangedragen.
22:00 - 0:00? ~ Nakletsen aan de bar, drankje doen en een beetje tipsy naar huis. ;-)
 
Entree: 15,- euro incl. Film, cocktail & aperatiefjes
 
* We hebben maar 25 zitplaatsen dus reserveren is een goed idee! Dit kan je doen door even een berichtje naar de organisatie te sturen: katinka@keldermanenvannoort.nl
 
MEER OP FACEBOOK
https://www.facebook.com/events/217705298564411/

Kelderman en van Noort

Louis Reith

13-11-2015 t/m 20-12-2015

OPENING EXPOSITIE
Vrijdag 13 November vanaf 20 uur.

Terugkerende thema's in het werk van Reith zijn handwerk en de natuur, wat ontstond als een vlucht uit de sterker wordende digitalisering onder grafisch ontwerpers, mede gevoed door de lo-fi muziek cultuur, alternatieve print methodes, folk en naïeve kunst. Naast zijn autonome werk is Reith eigenaar van een kleine uitgeverij, waar hij in nauwe samenwerking met bevriende artiesten werk in oplage publiceert, van print-sets en zines tot muziek op cassettes.

Reith (geboren in 1983, Hengelo) studeerde af aan de Academie voor Kunst en Industrie te Enschede in 2010 en werkt momenteel vanuit Amsterdam. Zijn werk werd wereldwijd getoond in solo, duo en groeps-tentoonstellingen. Bij Kelderman en van Noort presenteert hij na vijf jaar weer een solo expositie in eigen land.

OPENINGSTIJDEN
Donderdag, vrijdag en zaterdag van 13 tot 24 uur. Zondag van 10 tot 17 uur.

Op deze dagen is onze keuken en bar ook geopend.

LOKATIE
Kelderman en van Noort
Nachtegaallaan 13a
5613 CM Eindhoven
Central Area


MORE INFO
www.louisreith.com
www.jordskred.com

www.facebook.com/events/louisreith/...
www.facebook.com/kevnexpo
 

Kelderman en van Noort

Dutch Design Week '15

17-10-2015 t/m 25-10-2015

BLANCCOLLECTIVE is formed by 10 designers originating from different educations and backgrounds. Starting from a symbolic BLANC canvas, the collective joined forces to expand their vision, criticize and enrich each other's notion of what beauty can be.

Debuting as a collective, the group will present their vision on the theme 'Concepts of Beauty'. They will never have a common vision on this theme, as they believe beauty is in the eye of the beholder. BLANCCOLLECTIVE solely questions this highly criticized aspect within design, offering different approaches and stories.

Designers: Desirée Wevers, Djim Berger, Frank Verkade, Studio Op Poten - Malou van Dijck & Laura Koenen, Alejandro Cerón, Martina Lasinger, Yorgos Bournousouzis, Victoria Ledig, Kim van Hoenselaar

More infowww.ddw.nl/evenement/19

OPENING HOURS
17 - 25 October from 10 till 20 h.

FOOD & DRINKS
Prepare for good coffee, soup and tasty snacks. Open all day!

LOCATION
Kelderman en van Noort
Nachtegaallaan 13a
5613 CM Eindhoven
Central Area


MORE ON FACEBOOK
www.facebook.com/BLANCCollective
 

Kelderman en van Noort

Black and White

5-09-2015 t/m 4-10-2015

Een groepstentoonstelling vol met tekeningen, collages, muurschilderingen, illustraties en flinke typografie. Alles in zwart en wit.

A group exhibition with drawings, collage, murals, illustration and bold typography. All in black and white.

MET WERK VAN
Jochem van Aller / Jawgem www.jawgem.com
Guido de Boer www.guidodeboer.info
Roel van Eekelen www.roelvaneekelen.com
Nina Fernande www.ninafernande.com
Jan Hamstra www.janisphony.tumblr.com
Gino Bud Hoiting www.ginobudhoiting.com/
Joren Joshua www.joshuathreat.nl
Thijs Kelder / ruwe datawww.studioruwedata.nl
Said Kinos www.saidkinos.com
Bien Philthy www.bienphilty.com
Kwills www.kwills.com
Daniel Roozendaal www.danielroozendaal.com


OPENING EXPOSITIE
Zaterdag 5 september vanaf 19 uur


5 SEPTEMBER T/M 4 OKTOBER
Donderdag en vrijdag van 10 tot 22 uur
Zaterdag en zondag van 10 uur tot 17 uur
Op deze dagen serveert bakkerij Ludwig een uitmuntend ontbijt.

6 SEPT: HALLO CULTUUR!
Op zondag 6 september beleeft Eindhoven de achtste editie van Hallo Cultuur! - de collectieve open dag van cultureel Eindhoven. Op veel locaties in de stad genieten bezoekers van de kunst en cultuur die de stad te bieden heeft. Gratis!
Meer info? www.hallocultuur.nl

MEER OP FACEBOOK
www.facebook.com/events/1721256901428604/

Nachtegaallaan 13a
5613 CM / Eindhoven, NRE-terrein
www.keldermanenvannoort.nl

 

Kelderman en van Noort

Documented Tracks

4-07-2015 t/m 23-08-2015

Een grafische groeps-expositie met een sterke focus op zeefdruk, patronen en collages.

Met werk van:
Rogier Arents www.rogierarents.com
Tinca Veerman www.tincaveerman.com
Daan Meulendijks www.turboturboturbo.com
Detlet www.detlet.com


OPENING EXPOSITIE
De opening van de expositie vindt plaats op zaterdag 4 juli vanaf 20 uur, DJ Dees verzorgd de muziek.

4 JULI T/M 23 AUGUSTUS
Donderdag en vrijdag van 10 tot 24 uur
Zaterdag en zondag van 10 uur tot 17 uur
Op deze dagen serveert bakkerij Ludwig een uitmuntend ontbijt.

FACEBOOK EVENT
www.facebook.com/events/886116198131568/

Nachtegaallaan 13a
5613 CM / Eindhoven, NRE-terrein
www.keldermanenvannoort.nl

 

Kelderman en van Noort

Scandinavisch Mini Festival

27-06-2015 t/m 28-06-2015

ÀÅÄÂÒÕØÕÈÊÉË.

Een zomers minifestival met een Scandinavisch tintje. Met naast de pop-up store van Frida Found (vintage, fashion en meubels uit Scandinavië) heerlijk eten, drinken, theater en (live) muziek.

Kom lekker vroeg, geniet van een ontbijtje en sla je slag. We starten namelijk op beide dagen al om 10 uur. Geen ochtendmens? Niet getreurd. De spullen worden regelmatig aangevuld.

OPENINGSTIJDEN
Zaterdag 27 van 10 tot 24 uur
Zondag 28 juni van 10 tot 22 uur

MEER OP FACEBOOK
https://www.facebook.com/fridafound

Nachtegaallaan 13a
5613 CM / Eindhoven, NRE-terrein

Kelderman en van Noort

Merijn Hos solo

30-05-2015 t/m 21-06-2015

In deze tentoonstelling zal Merijn Hos (Enschede 1978) een serie nieuw tekenwerk laten zien op uiteenlopende formaten, daarnaast zal hij voor de ruimte in Kelderman en van Noort een installatie bouwen die aansluit op lijn en inhoud van zijn tekeningen.

OPENING EXPOSITIE
Zaterdag 30 mei vanaf 20 uur met DJ Nick LeBeat

OPENINGSTIJDEN
Donderdag en Vrijdag van 10 tot 24 u.
Zaterdag en Zondag van 10 tot 18 u.

LOCATIE
Nachtegaallaan 13a
5613 CM / Eindhoven, NRE-terrein

FACEBOOK EVENT
www.facebook.com/event/MerijnHos

Kelderman en van Noort

A0 Bound Freedom #3

25-04-2015 t/m 24-05-2015

Tijdens de expositie Bound Freedom #3 presenteren 14 illustratoren en grafisch ontwerpers hun werk. Hierbij zijn ze thematisch helemaal vrij, er is slechts één restrictie, het formaat, namelijk A0.

MET WERK VAN

Kevin Lucbert www.kevinlucbert.com
Kamp Horst www.kamphorstrotterdam.com
Michiel Walrave www.michielwalrave.com
Joren Joshua www.joshuathreat.n
Ilse Weisfelt www.ilseweisfelt.com
Space3 www.space3.nl
Oscar Gronner www.oscargronner.com
Hedof www.hedof.com
Julia de Jong www.juliaja.nl
Nanne Meulendijks www.nannemeulendijks.eu
Edith Carron www.edithcarron.net
Thomas & Jurgen www.thomasenjurgen.nl
Rommmie Schilstra www.rommieschilstra.nl
Edouard Baribeaud www.edbaribeaud.com


ZATERDAG 25 APRIL
De opening vind plaats op zaterdag 25 april vanaf 20.00 uur.

25 APRIL t/m 24 MEI 2015
Geopend op donderdag en vrijdag van 10 tot 24 uur, zaterdag en zondag van 10 uur tot 18 uur. Op deze dagen serveert bakkerij Ludwig een uitmuntend ontbijt.

LOCATIE
Nachtegaallaan 13a
5613 CM / Eindhoven, NRE-terrein

FACEBOOK EVENT
www.facebook.com/event/A0BooundFr..

Kelderman en van Noort

Damaged Goods

14-03-2015 t/m 12-04-2015

Damaged Goods, dat begon als een serie kortlopende exposities ter verrijking van het lokale kunstaanbod, is in deze derde editie verworden tot een volwaardige groepstentoonstelling met 7 deelnemers. Geboren uit de noodzaak tot exposeren en ter versterking van hun netwerk nodigen Erwin Thomasse en Teun Jansen interessante kunstenaars en/of vormgevers van buiten de stad uit om tot een gezamenlijke presentatie te komen.

De opening vindt plaats op zaterdag 14 maart vanaf 20:00 uur. Op woensdag 1 april geeft Michiel Schuurman een lezing over zijn werk die gratis toegankelijk is voor het publiek. Houd voor meer informatie hierover onze website en/of Facebook pagina in de gaten.

MET WERK VAN
75B www.75b.nl
Teun Jansen www.donthappybeworry.com
Rop van Mierlo www.ropvanmierlo.nl
Michiel Schuurman www.michielschuurman.com
Koen Taselaar www.koentaselaar.nl
Thomas Trum www.thomastrum.nl
Erwin Thomasse www.erwinthomasse.nl

EXPO OPEN
14 maart t/m 12 april
Do. + Vr. 10 - 24 uur
Za. 10 - 02 uur
Zo. 10 - 18 uur

LEZING
Woensdag 1 april door Michiel Schuurman. Houd voor meer informatie hierover de facebook pagina in de gaten.

www.facebook.com/events/mi..


FOOD & DRINKS
Ludwig is serving breakfast from 10 am, thursday till sunday.


MORE INFO
www.facebook.com/goods.damaged

Kelderman en van Noort

Vijftien

5-03-2015 t/m 8-03-2015

Rapper en schrijver Marco Martens (Macro) staat vijftien jaar op het podium en dat vieren we met een release en een jubileumfeestje: Op 7 maart spelen Macro, Che & DJ Native een reünieshow. Daarnaast wordt de release Vijftien gepresenteerd: Een cassette met een overzicht van vijftien nummers die Martens maakte met o.a. Macronizm en De Nuance. De tape is gemixt door DJ Native en verschijnt in een oplage van vijftien stuks, ieder voorzien van uniek artwork. Hiervoor werkte Martens samen met kunstenaars Bert De Geyter, Nina Fernande, Def Penco, DEES, Arie de Vroed, Today Designers, Rik van Iersel, SmooveBusiness, Studio Ergh, Anneke Verest Bax, Studio Het Mes, Jos Van Der Linden, JPK, Danny van der Laan en Ckoe. De werken (tape + artwork) worden van 5 t/m 8 maart geëxposeerd en geveild.

EXPO
5 t/m 8 maart
Do. + Vr. 10 - 24 uur
Za. 10 - 02 uur
Zo. 10 - 18 uur

ZATERDAG 7 MAART
Bij een jubileumrelease hoort een jubileum- releasefeestje, daarom geven Macro, Che & DJ Native op zaterdag 7 maart een reünieshow. De avond wordt aangedikt met gastoptredens van diverse bevriende artiesten en dj's, o.a. Mill & Daniel Calder, 2Hype en Kool DJ Mace. Vanaf 20:00 tot 02:00 uur. De entree is gratis.

FOOD & DRINKS
Ludwig is serving breakfast from 10 am, thursday till sunday.


MORE INFO
www.facebook.com/events/..
www.marcomartens.com

Kelderman en van Noort

Graphic Surgery

30-01-2015 t/m 1-03-2015

Glitches. Lines. Black. White. Space. Negative space. The work of Graphic Surgery moves from paintings, to murals, videos and installations, while maintaining their systematic aesthetics of diagonal lines, geometric planes and mostly a black and white non-colour scheme.

Graphic Surgery is formed by Erris Huigens (1978) and Gysbert Zijlstra (1978).

Glitches. Lines. Black. White. Space. Negative space. Het werk van Graphic Surgery beweegt zich tussen schilderijen, muurschilderingen, video's en installaties, met behoud van hun systematische esthetiek van diagonale lijnen , geometrische vlakken en een overwegend zwart-wit kleurenschema.

EXHIBITION OPENING TIMES
January 30th - March 1st 2015
Thursday & Friday 10 - 24 h.
Saturday & Sunday 10 - 18 h.


FRIDAY JANUARI 30th
Opening exhibition Graphic Surgery
Start 20 h. with DJ Nick LeBeat


FOOD & DRINKS
Ludwig is serving breakfast from 10 am, thursday till sunday.


MORE INFO
www.keldermanenvannoort.nl/ludwig
www.facebook.com/events/..


www.graphicsurgery.nl

Kelderman en van Noort

Wiel Wiersma solo

20-12-2014 t/m 25-01-2015

WIEL WIERSMA, schilder van ruimtes waarin licht de hoofdrol speelt. Het valt de kamer binnen en stroomt over de vloer, definieert een stoel of een bed en creëert duistere plekken die de verbeelding prikkelen.

ZATERDAG 20 DECEMBER 2014
OVERDAG: 14 tot 18 uur
opening expositie Wiel Wiersma.

AVOND: vanaf 20 u.
Dj's: Mark Tresh, DEES + live muziek en album presentatie van Eddy & the Ethiopians.

EXPO OPEN
20 December 2014 t/m 25 Januari 2015
Thursday & Friday 10 - 24 h.
Saturday & Sunday 10 - 18 h.

Meer info:
www.facebook.com/events/..

Kelderman en van Noort

Eddy & the Ethiopians

20-12-2014 t/m 21-12-2014

EDDY & THE ETHIOPIANS is ontstaan uit bruisende sessies in het ketelhuis van de voormalige Philipswinkel in Eindhoven. Bandleider, componist en saxofonist Edward "Eddy" Capel nodigde hiervoor muzikanten uit die hij 'on the road' bij verschillende gelegenheden tegen het lijf liep. Zo onstond er een meltingpot van muzikanten uit verschillende landen zoals Ethiopie, Suriname, Frankrijk, Belgie en even zoveel verschillende muziek stijlen zoals Rock, Jazz, Freefunk, jump & jive, dance & hip-hop. Onder bezielende leiding van Edward Capel speelt Eddy & the Ethiopians een schroeiende combinatie van 70's afrobeat, jazz en opzwepende funk. Stilzitten is onmogelijk!

Na een succesvolle tour gedaan te hebben met o.a. concerten op Music Meeting Nijmegen, Musouk Festival Delft, Brandend Zand Festival Effenaar EHV en het Manana Manana festival in Hummelo. Kunnen we nu bekend maken dat we in December 2014 ons langverwachte nieuwe album in eigen beheer op vinyl en cd gaan presenteren.

ZATERDAG 20 DECEMBER 2014

OVERDAG: 14 tot 18 uur
opening expositie Wiel Wiersma.
www.facebook.com/events/WIEL


AVOND: vanaf 20 u.
Dj's: Mark Tresh, DEES + live muziek en album presentatie van Eddy & the Ethiopians.
www.facebook.com/events/EDDY

Kelderman en van Noort

ATTAK work + book

31-10-2014 t/m 14-12-2014

ATTAK is een tweekoppig, multidisciplinair ontwerpcollectief. Opgericht in 2004 en gevestigd in 's-Hertogenbosch. Dit jaar bestaat ATTAK tien jaar en pakken zij uit met een expositie en een boekpresentatie bij Kelderman en van Noort.

Het werk, gebaseerd op de ethiek van subculturen, kan gezien worden als een eigen- zinnige cross-over tussen grafisch ontwerp, illustratie en kunst die bekend staat als 'Powergestaltung'. ATTAK is Casper Herselman ('81) en Peter Korsman ('82).

Naast de overzichtstentoonstelling van voornamelijk, eigenhandig gedrukte zeefdrukken presenteert ATTAK hun recent gepubliceerde boek getiteld Powergestaltung. Een weelderige en unieke collectie van knallende ontwerpen, ruwe beelden en vlijmscherpe vectoren.

Verwacht levendige typografie, tastbare collages, custom fonts en meer ambachtelijk, kleurrijk werk.

Opening expo

Vrijdag 31 oktober vanaf 20 uur.

Daarna geopend op

Donderdag t/m zondag van 10 - 24 uur. De in huis bakkerij van Ludwig serveert op deze dagen een riant ontbijt en op donderdag t/m zaterdag kun je vanaf 17 uur aan tafel.

Meer info:
www.attakweb.com
www.attakweb.com/book


Facebook event:
www.facebook.com/events/attak

Kelderman en van Noort

Dutch Design Week '14

18-10-2014 t/m 26-10-2014

Fontys Factory 2 | Warehouse A quest for the potentiality of recycling data. we are presenting the study of these possibilities during dutch design week 2014. design is changing; objects consist of function, matter and shape. we assume the following:

Shape is data.

We can translate any shape into binary digits. data is becoming more important and valuable. 3d scanning and printing has changed the role of designers and designs forever. we give you a glimpse into the near future by investigating digital recycling. we're researching the opportunities it offers technically, philosophically as well as artistically.

We're not in this alone. together with internationally renowned designers
Sander Wassink, HeyHeydeHaas, Danielle Roberts and Unfold Design studio we have tried to answer these questions: Can we recycle data and what does that mean? Does digital decay exist? If so, what does it look like? What happens when we separate form and matter? what's the value of data in a world of 3d scanning and printing?
 

Food and drinks

Served by world famous Bakery Ludwig. enjoy a freshly baked breakfast or lunch and every evening during the ddw ludwig is showing off with their delicious pizza's.
Breakfast from 10 am. Pizza from 5 pm.

www.facebook.com/ontbijtvanludwig
 

Official opening

Thursday october 23, 17 - 20 h.
Louie Louie: a post-critical gathering

Opening by his Royal highness
Lecture about post-criticism by Freek Lomme

Flaming start of the post critical movement
Louie Louie DJ set by Roy van Rijt & Len David
 

Open

Saturday october 18 - Sunday october 26
Open from 10 - 24h.

Meer info:
www.ddw.nl/fontysfactorywarehouse

 

 

Kelderman en van Noort

Like Minded

5-09-2014 t/m 12-10-2014

Om het nieuwe seizoen goed te starten hebben Kelderman en van Noort (Eindhoven) en OPPERCLAES. (Rotterdam) de handen ineen geslagen met de expositie LIKE MINDED. Deze expositie verenigd 2 steden die naar ons inziens veel overeenkomsten vertonen. Talentvolle, harde werkers in een stad vol kansen en ondernemingsdrang. Om het plat te zeggen; ÔGe moet nie lullen, moar poetse mattieÕ. Met werk van:

Kazuma Eekman
Space3
Ferdy Remijn
Felicia Scholten
Johnny Brankaert
Niels Bakkerus
Roel van Eekelen
Bien Philty

OPPERCLAES. en Kelderman en van Noort staan daarnaast achter hetzelfde doel, jong talent zoeken en een podium bieden. Deze 2 jonge galeries / projectruimtes opereren dus vanuit twee vergelijkbare steden met 1 gedachte. LIKE-MINDED toont op beide locaties het werk van 8 kunstenaars. Deze komen vanzelfsprekend allen uit Rotterdam en Eindhoven.

KELDERMAN EN VAN NOORT
5 september t/m 12 oktober 2014
Expositie open van do t/m zon van 10 - 24 uur.

Opening expo vrijdag 5 september, vanaf 20 uur met Rotterdams DJ-collectief Los Bangeles, Beatnologic & Dees. Nachtegaallaan 13a, Eindhoven.

OPPERCLAES.
18 oktober t/m 9 november 2014
Expositie open van donderdag t/m zaterdag van 12-17 uur.

Opening expo zaterdag 18 oktober, van 16 - 20 uur. Claes de Vrieselaan 103, Rotterdam

Meer info
www.opperclaes.nl
www.facebook.com/events/LikeMinded

Kelderman en van Noort

KEVN Summercamp

18-07-2014 t/m 31-08-2014

Hometown Holidays

The KEVN Summercamp edition will present a mix of paintings, drawings, workshops and installations by Thijs Lansbergen, Dees, Yorgos Bounousouzis and others.

Opening exhibition
July 18th with Dj's Nick LeBeat & MarcOne from 8 o'clock.

Expo, food & drinks
A month long playground. Breakfast will be served from 10 am (thursday till sunday).
Thursday, friday and saturday it's dinnertime from 5 pm.

Keep an eye on facebook and our website, there are more summercamp-events coming between July and August!

Facebook / events
www.facebook.com/events/Summercamp

Kelderman en van Noort

Fort Knox Rocks

7-06-2014 t/m 8-06-2014

Fort Knox Expo 'Under Construction'

Constant in beweging en altijd onder constructie. Tim Hoefnagels, Paul Segers, Willem Claassen en Stein Bles presenteren hun laatste bouwwerken.
 

De expositie is onderdeel van het 2 daag festival, Fort Knox Rocks. Dit vond plaats op 7 en 8 juni 2014 met live muziek, performance, expositie, goed eten en drinken. Live op het podium verschijnt: Les Gars D'en Bas, Iris Penning, Supercity, Balcony Players, The Shakedown 8, Grassmoawer, Woody Veneman, Encuentros.

Verdraaid goed vinyl van Dj's:
Bram Boracky, Eljo, Timex, Joris van Agtmaal, Basura, KAD, Ra'aben.


Fort Koks, Pirate Kitchen & Knox Ville
Al het prachtig, fijn en goed bereid eten wordt verzorgd door Fort Koks in samenwerking met Pirate Kitchen. Daarnaast is Knox Ville de plek waar de allerkleinste onder ons, onder begeleiding, kunnen timmeren, zagen, schilderen en meer van dat!

Meer info: www.fortknoxrocks.org
www.facebook.com/events/FortKnoxRocks
 

Kelderman en van Noort

Ein, 2,3 & Du

9-05-2014 t/m 1-06-2014

Vanaf eind april werken en exposeren 30 studenten en afgestudeeerden van Academie Dusseldorf in Eindhoven. De kunstenaars zoeken aansluiting bij verwante initatieven en vergroten zo hun creatieve netwerk.

De werkperiode en het programma vindt plaats in De Fabriek, Kelderman en van Noort en Artspace Flipside. Gedurende deze werkperiode zijn er verschillende openbare bijeenkomsten en diners bij de 3 instellingen en op andere locaties in de stad. Check de sites voor meer informatie.

De opening bij Kelderman en van Noort is op vrijdag 9 mei vanaf 20.00 uur met een selectie aan werk van:

Alexandro Böheme, Alina Mohr, Aljoscha Lahner, Angelos Konstantinos Manzanares, Anja Kaol, Artiom Miyiouk, Carl Brandi, Cner Teker, Dao Yuan Sun, Florian Bittner, Florian Erhard, Fynn Ribbeck, Gloria Manzanares Romeo, Jans Löhrer, Jonas Bechtloff, Jonas Kohn, Jurij Himitsch, Katja Tönnissen, Ljubica Petrovic, Malwina Joanna Marie, Robin Weuste, Roman Szezesny, Pia Sabrina Patricia Karaus, Louisa Roßner, Marina Dimitrijevic, Jana Zatvarnicka, Sibylle Czichon, Samira Wilt, Hagen Keller.

Kelderman en van Noort
Expositie Ein - Nachtegaallaan 13a
Opening vr 9 mei 20.00 uur
Open do t/m zo 10.00 - 17.00 uur
vr 9 mei t/m zo 1 juni
www.keldermanenvannoort.nl

De Fabriek
Expositie 2 - Baarstraat 38
Opening vr 16 mei 20.00 uur
Open za en zo 12.00 - 17.00 uur
vr 16 t/m zo 18 mei
www.defabriekeindhoven.nl

Artspace Flipside
Expositie 3 - Tarwelaan 56a
Opening zo 18 mei / 15.00 uur.
Open 12.00 - 17.00 uur vr 17 t/m zo 25 mei
www.artspaceflipside.nl

Kelderman en van Noort

The sorry collection

2-05-2014 t/m 4-05-2014

Onverzettelijke berg excuses van ontwerper Tessa Koot

Na haar succesvolle avontuur tijdens de designweek van Milaan rekent ontwerper Tessa Koot nu ook in Eindhoven af met de zin en onzin van design. Bij Kelderman en van Noort stelt ze een weekend lang fragmenten van haar nieuwste serie werken tentoon: 'The Sorry Collection'. De expositie is opgeluisterd met fotografie van zielsverwant Lisa Klappe . En voor de kenners: terloops valt ook werk van collega-ontwerper Paul Heijnen te ontdekken.

Om alle vooroordelen maar meteen te tackelen: deze onverzettelijke berg excuses is 1 groot experiment. Wars van beperkingen, vervaardigd uit nieuwe materialen, via volledig onbekende technieken. De gelegenheidsexpositie is exclusief, maar gratis te bezichtigen op vrijdag 2 mei (20.00 - 24.00 uur), zaterdag 3 en zondag 4 mei (10.00 - 24.00 uur).

Meer info:
Tessa Koot www.tessakoot.nl
Lisa Klappe www.lisaklappe.com
Paul Heijnen www.paulheijnen.com

Deze expositie is een spontane aanvulling op de viering van het eenjarig bestaan van bakkerij Ludwig in Kelderman en van Noort. Bezoekers kunnen er het hele weekend terecht voor huisgemaakt ontbijt, feestelijke dikmakers en de nodige vloeibare versnaperingen.

De nieuwe openingstijden: elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 24.00 uur.
www.facebook.com/OntbijtVanLudwig.

Kelderman en van Noort

Damaged Goods

21-03-2014 t/m 18-04-2014

Damaged Goods is een serie exposities waarin Teun Jansen en Eduard Terborg steeds elk 1 kunstenaar, ontwerper of vormgever uitnodigen om samen met hen te exposeren.

DAMAGED GOODS met werk van

Teun Jansen Berkel Enschot
www.donthappybeworry.com

Erwin Thomasse Eindhoven
www.erwinthomasse.nl/

Ward Zwart Antwerp, Belgium
www.cargocollective.com/wardzwart

Jeroen Jongeleen Rotterdamk
www.flu01.com/

OPENING EXPO
Vrijdag 21 Maart vanaf 20:00 uur

WANNEER GEOPEND?
Donderdag t/m zondag van 10 tot 16 uur.
21 Maart t/m 18 April 2014

MEER OP FACEBOOK
facebook.com/events/...

Kelderman en van Noort

A0 bound freedom #1

22-03-2013 t/m 7-04-2013

841 X 1198 MM / A0

Tijdens de expositie Bound Freedom presenteren 13 illustratoren en grafisch ontwerpers hun werk. Hierbij zijn ze thematisch helemaal vrij, er is slechts 1 restrictie, het formaat, namelijk A0.

EXPOSANTEN

LEVI JACOBS www.levijacobs.nl
THE GARLIC MYTH www.thegarlicmyth.com
READY TO RUMBL www.ready2rumbl.nl
MISTER Adam www.misteradam.org
NIELS BAKKERUS www.bakkerus.nl
JULIETTE VERBERK www.julietteverberk.nl
DEES www.dees.tv
JOCHEM ALLER www.jawgem.com
SYLVIA STØLAN www.sylviastolan.com
RESUK www.resuk.nl
BRUCE TMC www.brucetmc.com
SUZANNE V/D AA www.suzannevanderaa.com
SANDER POLDERMAN sanderpolderman.com

OPENING VRIJDAG 22 MAART 2013

Vanaf 20.00 uur met muziek, een hapje en een drankje. Daarna iedere zondag open t/m 7 april van 14 tot 20 uur.

Adres, Nachtegaallaan 13a, Eindhoven / NRE terrein

facebook.com/keldermanenvannoort

Kelderman en van Noort

www.kevn.nu